Goede voornemens

Goede voornemens Heeft u goede voornemens dit jaar?

Veel mensen nemen zich bij het begin van het nieuwe jaar van alles voor en daarbij staat afvallen en meer bewegen met stip op nr. 1, maar hoe doe je dat nu als je beperkingen hebt of ziek bent?
Bij serieus overgewicht kunt u nu een ‘lifestylcoach’ in de arm nemen; dat kan vergoed worden door de zorgverzekering vanuit het basispakket. (zie hiervoor mijn eerdere facebookpost: https://www.facebook.com/HeeromaZorgwinkel/photos/a.1598936167081595/1960174607624414/?type=3&theater).
Gezond eten is altijd goed, maar heeft u nu problemen met koken door uw beperking, dan kunt u ook advies inwinnen bij een ergotherapeut bij u in de buurt (ook dit kan vergoed worden vanuit de zorgverzekering). U kunt ook eens op de website van onze huisleverancier: www.able2.nl kijken welke handige hulpmiddelen er zijn, ook op onze eigen website: https://www.heeromazorgwinkel.nl/huishoudenenkeuken staan enkele van deze hulpmiddelen, zoals aangepast bestek of speciale snijplanken b.v.
Bewegen is uiteraard ook heel erg belangrijk om af te kunnen vallen, maar ook voor de algehele gezondheid, maar wat nu als je niet meer zo mobiel bent, wat zijn dan de mogelijkheden om nog te kunnen bewegen?
U zou bijvoorbeeld een aangepaste fiets kunnen aanschaffen, een drie-wielfiets of een fiets met een lage instap of een rollator voor meer steun bij het lopen.
Kunt u niet meer naar buiten om te bewegen, dan kunt u een hometrainer voor benen en of armen aanschaffen zoals b.v. deze trainer van Fysiq: https://www.heeromazorgwinkel.nl/Trainer-voor-mobiliteit

Ter controle van uw gezondheid kan het handig zijn om zelf een bloeddrukmeter (wel gevalideerd) aan te schaffen : https://www.heeromazorgwinkel.nl/Visomat-comfort-eco-bovenarmbloeddrukmeter
Winterdip, slecht slapen, jetlag of ploegendienst?  kent u de lichttherapie bril al?

Met de lichttherapiebril kunt u uw dagelijkse activiteiten uitoefenen en tegelijkertijd (preventief) werken aan b.v. een winterdip. Door het gebruik van de bril kunt u uw biologische klok weer in het goede ritme krijgen, waardoor u meer energie krijgt, weer beter gaat slapen en minder last zult hebben van een winterdip. Bovendien kunt u de bril gebruiken ter voorkoming en of het opheffen van de effecten van een jetlag. Ook mensen die in ploegendiensten werken hebben veel baat van de lichttherapiebril.
https://www.heeromazorgwinkel.nl/Lichttherapiebril
Heeft u al goede voornemens voor dit jaar? Laat het ons weten door ze te delen op deze pagina, misschien
  P.J. Jalving-Heeroma     04-01-2019 11:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Volg ons:

Volg ons:

of bel ons gewoon: 0591-645510