Scootmobieltips voor de herfst

Scootmobiel tips voor de herfst (5x)

Qua temperatuur deze week zou u het bijna vergeten, maar het najaar staat voor de deur. Nog even niet aan denken en genieten van zomerse temperaturen! Maar goed, het is wel belangrijk om voorbereid te zijn op minder fijne omstandigheden om er met uw scootmobiel op uit te gaan. Daarom geven we u nu alvast 5 handige tips om comfortabel en veilig de herfst door te komen.

Scootmobiel tips checklist

Tip 1: Heeft u voldoende goede verlichting op uw scootmobiel?

Het logische gevolg van korter wordende dagen is dat de kans groter wordt dat u in het donker gaat rijden. Het is erg belangrijk dat u de weg goed ziet en minstens zo belangrijk dat overige weggebruikers u ook goed zien. Om veilig op pad te gaan is het dus van essentieel belang dat u ten alle tijde goed zichtbaar bent. Laat uw verlichting controleren en eventueel vervangen voordat u op pad moet, zo voorkomt u vervelende verrassingen. Om nog extra op te vallen kunt u ook een verlichting set aanschaffen of een reflecterend See Me pakket.

Tip 2: Zorg dat u warm blijft

Het koelt snel af in de herfst, als het kwik überhaupt al op een aangename hoogte komt. Buiten staan zorgt soms al voor koude rillingen, moet u zich voorstellen dat u ook nog eens tegen de wind in moet rijden. Brr! Zorg ervoor dat u zich goed aankleedt en daarnaast bijvoorbeeld een scootmobiel beenhoes gebruikt wanneer u op pad gaat. Zo kunt u kiezen voor een dikke gevoerde hoes om uw benen zowel droog als lekker warm te houden. Zo komt u zonder kippenvel en blij aan op uw plaats van bestemming.

Tip 3: Bescherm uzelf tegen de zon

In het najaar zijn er periodes dat de zon heel erg laag staat. Hierdoor kunt u verkeerssituaties minder duidelijk zien en inschatten, daarnaast kan de zon u zelfs verblinden. Dit kan voor problemen zorgen die u natuurlijk graag wilt voorkomen. Bereidt u goed voor met een simpele oplossing: neem uw zonnebril (eventueel op sterkte) altijd mee. Zo voorkomt u ongelukken en bespaart u zichzelf een hoop frustratie.

Tip 4: Kleed uzelf waterdicht

Regen, wind, kou, de herfst staat erom bekend. Het is heel vervelend als u tijdens dit seizoen weer eens nat op uw plaats van bestemming aankomt. Wij kunnen ons voorstellen dat de warme haard, een lekkere bak koffie of kopje warme thee u dan aan het huis gekluisterd houden. Toch zal u er niet altijd aan kunnen ontkomen en moet u echt de deur uit.
Voor dat geval zijn er een paar oplossingen om waterdicht op pad te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een scootmobiel regencape die uw gehele lichaam bedekt. Wanneer u iets comfortabeler de deur uit wilt gaan is een scootmobiel overkapping misschien een idee. Zo wordt u niet onaangenaam verrast door de zoveelste regenbui in het najaar!

Tip 5: Controleer regelmatig of uw scootmobiel onderhoud nodig heeft

Vooral wanneer het gladder wordt door regen, blad of ijzel is het belangrijk om uw scootmobiel grondig en regelmatig te laten controleren. Daarnaast verlengt u door klein onderhoud vaak dat de scootmobiel grotere gebreken gaat vertonen. Heeroma Zorgwinkel is een erkend bedrijf als het gaat om het controleren en repareren van scootmobielen. Wij controleren uw scootmobiel op alle essentiële punten en functies. Zo kunt u er volledig op vertrouwen dat u veilig op pad gaat!
Geniet u nog even van het mooie weer, u bent na het lezen van deze scootmobiel tips ook voorbereid op later. Wij hopen u met deze scootmobiel tips te kunnen helpen om veilig en comfortabel de herfst in te rijden! Mocht u meer willen weten naar aanleiding van deze blog, uw eigen scootmobiel willen laten controleren of een vrijblijvend adviesgesprek willen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek ons winkel in Emmen of Meppel!
 
  Rutger Borsboom     10-10-2018 13:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.